<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d424039382278261340\x26blogName\x3dFarahdeena+Fisal\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://farahdeenafisal.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://farahdeenafisal.blogspot.com/\x26vt\x3d4794172552200503059', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
hye and salam, welcome to farahdeenafisal.blogspot.my You are at farahdeenafisal.blogspot.my.
It's a place for me to update my post everyday.
Always remember to follow my rules while you visiting my blog.
Do not take anything that does not belongs to you.
Leave your tag before you leave my page and do follow my blog to subscribe for my latest update. I will appreciate it.
Lastly, enjoy your stay.

Lilypie Angel and Memorial tickers

ya allah, berkatilah relay farahdeena+muhammad amin nasrin. aminnn. Daisypath Anniversary tickers
Follower

My Follower

Tagboard
will update soon
Keputusan Anugerah Juara Lagu AJL 31 *LATEST*
Posted by Monday, 23 January 2017 00:25 with 1 notes | add more notes

Salam and hye peep 


gambar ihsan bharian


Semua dah maklum kan, AJL 31 telah berlangsung dengan jayanya di tv 3 malam iaitu 22 januari 2017. Yang terlepas mungkin boleh tengok balik dekat tonton.my.
Lagu - lagu dan persembahan yang di persembahkan pada Anugerah Juara Lagu 31 kali ni, semuanya best-best kan.  AJL 31 kali ini dimenangi oleh Dayang Nurfaizah(lelaki teragung) !. Suara Dayang memang sedap kan.

Di bawah ini, merupakan senarai pemenang yang memenangi AJL31 kali ini :

Juara AJL 31 : Dayang Nurfaizah ( Lelaki teragung)
Naib Juara : Misha Omar duet Hafiz Suip (Terimaku seadanya)
Tempat ke Tiga : Projector Band (Sudah Ku Tahu)
Vokal Terbaik :Dayang Nurfaizah
Persembahan terbaik pulak di menangi oleh Khalifah (Hang Pi Mana) *okkay cheq bangga*hehe.


Tahniah untuk semua pemenang ! ^^

Labels: , , , ,




Wake Up Call
Posted by Thursday, 19 January 2017 23:11 with 0 notes | add more notes

salam and hye peep :)

Cantik tak templete blog kite ni ?? 
Kali ni, aku jugak tukar lagu blog, aku amik lagu melayu pulak kali untuk diletakkan dekat blog. Saja nak tukar mood sebab sebelum ni aku dah letak lagu bahasa korea dan omputeh.

Okkay, berbalik kepada taju entry aku harini, eh tapi nak cita pasal semalam bukan harini. hehe
Semalam kan, umm, ingat jugak dia dekat aku. Ingatkan dah lupa. Selepas enam bulan, dia pergi. Ya, dia pergi sebab cita-cita dia. Itulah cita-cita yang dia nak sangat dapat sebab dulu abah dia dah dapat tapi terpaksa tarik diri sebab nak jaga tok dan wan dia.
 Aku pun tak sangka dia nak call sebab aku pun tak tahu bila dia habih tapi to pun sempat cakap sekejap ja. Walaupun sekejap tapi banyak yang aku nak cerita. Dia lah tukang dengar cerita aku. Dia diam ja salu aku yang banyak cakap.

Alhamdullilah, dia dah habih jalani latihan selama 6 bulan. Selama 6 bulan tu juga lah bila rindu aku salu dok stalk fb TLDM tapi tak pernah pernah ada muka dia pon aku tengok. Tapi tak pala, janji dia dah selamat jalani training semua tuh kan. Alhamdullilah. Yang pasti mama dan abah dia pon mesti bangga sangat-sangat yela lagipun dia lah sorang ja dan dia lah harapan keluarga. Aku?? Mestilah aku bangga dan rasa terharu akhirya dia berjaya jugak dapat kerja yang dia impikan. 

Aku?? Cita-cita aku pulak nak dapat kan.  urmmm.
Sebenarya cita - cita nak jadi nurse okkay. Sebab apa nurse?? um, ntah lah sebab nurse semunay cantik-cantik kot. haha. Lagi satu kan,  kerja yang jaga orang sakit tu kan banyak pahala nya kan. :)
Tapi tak pala, biarlah aku doa semoga Allah dapat makbulkan cita-cita aku. 



Image result for telephone tumblr drawing

Labels: , , ,




my first entry on 2017 !
Posted by Saturday, 7 January 2017 01:49 with 0 notes | add more notes



Assalamualaikum and hye peep :)

Alhamdullilah sebab kita dah masok tahun 2017 dah
Ye, tahu aku dah jarang update blog ni, hurmm entah la mungkin sebab tak ada idea kot nak cerita apa dalam blog. Lagipun sejak dah sambung belajaq ni kegha busy ja lebih - lebih lagi aku sekarang dah masok final year. Cepat ja kan, masa berjalan padahal harito dok rasa macam baru lagi masok U. 
Tapi takpa sebab aku memang doa sangat sangat supaya masa berjalan dengan cepat sebab habih belajaq, aku teruih nak keja.

Tadi kan sebelom aku nak taip ni, aku ada tengok balik entry aku yang lama-lama. Aku start berblog start 2011 dan sekarang dah msok 2017. kiranya berapa ek?? dah 7 tahun kan??
Masha Allah lama jugak to kan. Bila baca balik diari diari aku yang lepas, rasa sedih sangat.
Aku rasa hidup aku dulu ja happy tapi sekarang macam banyak sedih ja.

Kalau boleh aku nak hidup aku ceria macam dulu balik. Dulu hati aku tak ada sakit hati pun. Aku bukan tak munasabah diri, aku buat ya Allah dan aku selalu berdoa dekat Allah.


Image result for sad tumblr quotes



Takpa aku tak nak pk yang sedih tapi itu lah yang terjadi dalam hidup aku.
 i cry a lot !.

P/S : bole x kalau paham macam mana hati aku sekarang ni

Labels:




After You Go
Posted by Saturday, 1 October 2016 01:31 with 0 notes | add more notes

Rindunyaa dia pergi jauh


Related image

Labels: ,




Doa Pendek untuk Kuatkan Memory
Posted by Wednesday, 13 January 2016 01:03 with 4 notes | add more notes

           
 "sanuk riuka fala tansa"
musim exam kan sekarang, so rasanya tak terlambat untuk kita practice baca doa ni. So easy. sebab aku pun selalu sebut ayat ni sebelum nak study. Insha Allah, mudah nak ingat balik apa yang kita dah study.

Yang penting jangan psikokan diri dan kengkawan .hahah. post pic banyak banyak pasal buku tapi sebenarnya tak sentuh pon. Dont be like that okkay ???
Aku ada lagi dua papers lagi. Subject Park Planning and Design dengan Park Visitor Destination Management. Goodluck semua untuk student yang exam. 
Semoga aku dapat pointer yang okkay dari sem sebelumnya.aminnn. 











Labels: ,